top of page
  • tominurmela

Lennokas vuosi 2023 pakettiin


Paluulento vuoden viimeiseltä keikalta lähestyy Helsinki-Vantaata joulukuussa 2023.


2023 oli Readconin kolmas täyden toiminnan vuosi, ja varsin menestyksekäs sellainen.


Liikevaihtomme ylitti marraskuussa 1,3 m€:n rajapyykin, ja joulukuussakin on vielä kaikenlaista aktiviteettia ollut. Kasvumme edelliseen tilikauteen lähentelee tänäkin vuonna sataa prosenttia ja vuoden aikana olemme konsultoineet asiakkaitamme yli 15.000 tunnin edestä. Kolmena toimintavuonna olemme toteuttaneet jo toista sataa asiakasprojektia.


Asiakaskuntamme on edelleen laajentunut ja monipuolistunut edellisestä vuodesta. Olemme saaneet olla mukana liki kaikilla rakentamisen sektoreilla, sekä ylä- että alamäissä.

Lyhyessä markkinakatsauksessa todettakoon, että suurin osa vuoden projekteista on keskittynyt erilaisiin kaupallista toimintaa palveleviin kiinteistöihin. Toisaalta asuntohankeiden aloitukset ovat loistaneet poissaolollaan. Tarkoituksella on myös edelleen pidättäydytty asuntoyhtiöiden korjaushankkeista.

Muutenpa ei sitten olla oltu tänäkään vuonna ronkeleita työn suhteen, ja ollaan tartuttu niihin tehtäviin päättäväisesti, mitä meille on toteutettavaksi uskottu.


Jo aiemmin blogikirjoituksissa esillä olleiden isompien hankkeiden lisäksi toteutimme tukun pienempiä projekteja. Teimme myös isoja ja pieniä tarveselvityksiä, hankesuunnitelmia ja kiinteistökauppoihin liittyviä neuvonantotehtäviä, joista ei valitettavasti voi julkisesti kirjoittaa. Kokoluokassaan hankeet ovat olleet suurimmillaan yli 50 miljoonan euron arvoisia, joten merkittävistä kokonaisuuksista on ollut kyse.

Meidän kohdallamme nämä kylvetyt siemenet kumuloituvat kokemusperusteisesti melko usein todellisiksi hankkeiksi, ja päätyvät toivottavasti myöhemmin tänne sivuille muiden jatkoksi. Aika näyttää miten käy.


Menneen vuoden aikana olemme kehittäneet erityisesti projektinjohtopalvelumme konseptia, toteutettujen hankkeiden rinnalla ja -yhteydessä. Myös muut jaetut toteutusmuodot ovat olleet vahvasti toiminnassa esillä, eikä varmasti vähiten kovista rakentamisen kustannuspaineista johtuen.


Olemme kehittäneet hankekehitysvaiheen kustannuslaskentaamme markkinatiedon pohjalta ja koeponnistaneet laadittuja tavoitebudjetteja käytännön hankkeissa menestyksekkästi.

Myös suunnittelun ohjaus ja hankintatoimi ovat olleet jälkikäteen arvioiden tehokasta ja oikea-aikaista. Markkinoilta on löydetty kustannustehokkaita ja tarkoituksen mukaisia ratkaisuja ja toteuttajia hankkeisiin.

Toteutuksessa on panostettu hyvään ennakkosuunnitteluun ja riskien tunnistamiseen, joten silläkin puolella on pysytty hyvin kuskin penkillä ja hankeet ovat valmistuneet tavoitteiden mukaisesti.


Onnistumisen takana on monipuolisesti työelämää, organisaatioita ja projekteja kokenut, koulutettu ja motivoitunut henkilöstö sekä yhteistyökumppanit - erittäin ammattitaitoisia tilaajia unohtamatta. Oman henkilökunnan lisäksi työllistämme hankekohtaisesti kokenutta kumppaniverkostoamme ja kokoamme jatkossakin jokaisen isoon sekä pieneen projektiin sitä parhaiten palvelevat resurssit. Hankkeissamme on työskennellyt kuukausittain keskimäärin 17 henkilöä, joista kymmenkunta kokoaikaisesti.


Haluankin näin vuoden päättyessä lausua jokaiselle hankkeissamme mukana olleelle isot kiitokset kuluneesta vuodesta ja antamastanne panoksesta. Yhteistyö on ollut erinomaisen mukavaa ja hedelmällistä!

Samat tasapuoliset kiitokset kuuluvat tilaajille, suunnittelijoille, urakoitsijoille ja toimittajille, viranhaltijoille sekä yhteistyökumppanielle, aina avustavia töitä tekevistä yritysten ja yhteisöjen johtajiin, ketään ketjusta unohtamatta!


Erityiset kiitokset haluan vielä välittää Readconin omalle henkilökunnalle ja liiketoiminnan mahdollistaville kumppaniyrityksille, jotka tuottavat mm. talouden ja hallinnon palvelut sekä vastaavat IT palveluiden tuottamisesta ja ohjelmistojen ylläpidosta ja -kehittämisestä.

Ilman teitä emme pystyisi asiakkaitamme palvelemaan!

Vuosi vaihtuu nyt uutta pjp hanketta valmistellessa ja kahden suunnitteluvaraushakemuksen parissa. Useampia kuluneen vuoden aikana aloitettuja hankkeita on edelleen toteutusvaiheessa ja niitä saatellaan valmiiksi alkavan vuoden aikana.

Ihan vuoden päätteeksi saimme vielä mielenkiintoisen toimeksiannon täydennysrakentamiseen liittyen, siitä mahdollisesti muutamalla sanalla erikseen ensi vuonna.


Uusia töitä tarvitaan jatkossakin ja olemme erityisen kiinnostuneita pitkän tähtäimen kumppanuuksista, joissa tavoitellaan yhteistä menestystä.

Projektinjohtopalveluiden myyntiin panostetaan jatkossa enemmän. Se on lyömätön tapa toteuttaa nopeasti, tehokkaasti ja ohjatusti erilaisia rakennushankkeita, ja meillä on siihen erinomaiset resurssit ja toimintamallit olemassa.

Toteutettujen referenssihankkeiden myötä, pystymme osoittamaan toteutusmallin tehokkuuden aikataulun, laadun ja kustannusten, sekä ennen kaikkea myös riskien hallinnassa. Kiinteitä hintoja ja kokonaisvastuita makustellessa kannattaa aina muistaa, että ne sisältävät myös kokonaisriskin kuluineen.


Uusi vuosi saapuu jälleen hieman apeista markkinoista huolimatta varmasti, ja me jatkamme palveluiden tuottamista hankkeiden kaikkiin vaiheisiin jatkossakin.

Vaikka projektinjohtopalvelut saivat kirjoituksessa ison osan, toteutamme hankkeita kaikilla mahdollisilla tavoilla, koska kaikille toteutusmalleille on paikkansa ja tarkoituksensa.

Olkaa siis matalalla kynnyksellä yhteydessä ja katsotaan miten voimme parhaiten olla avuksi juuri teidän tarpeisiinne.


Erinomaisen menestyksekästä ja toiminnantäyteistä vuotta 2024!

Comments


bottom of page