top of page
  • tominurmela

Helsingin Konalaan kaupallisia palveluita ja mittavia uudistuksiaKOy Konalanterra on Julius Tallberg Kiinteistöt Oyj:n omistama noin 15.000 m2:n toimisto- ja tuotantorakennus. Rakennuksen elinkaari tuotantorakennuksena on tullut päätökseen ja 1. kerroksen tuotantotiloille on haettu poikkeamislupa, joka sallii tilojen muuttamisen kaupalliseen käyttöön.


Kohteen uusina käyttäjinä tulevat toimimaan Puuilo sekä Sonepar, joiden pinta-ala on yhteensä yli 4.500 m2. Kaupallisten tilojen lisäksi kiinteistössä toteutetaan mittavia uudistuksia ja korjauksia, kun koko rakennuksen vesikatto uusitaan ja noin 800 ikkunaa kunnostetaan. Kellariin on toteutettu valmistelevina töinä uusia tiloja 1. kerroksesta väistyville toimijoille sekä asiakaspysäköintiä. Piha-alueen järjestelyt uusitaan kausimyyntitarpeisiin ja pysäköintiin.


Kohteen energiatehokkuutta parannetaan ja hiilijalanjälkeä pienennetään geoenergiajärjestelmän rakentamisella, jota varten kiinteistölle on tavoitteena porata 39 kappaletta 400 metriä syviä energiakaivoja. Lisäksi katolle asennetaan mittava aurinkovoimala.


Readcon on ollut JTK:n toimeksiantamana johtamassa kiinteistön muutoshanketta kesästä 2022 alkaen ja tuottaa rakennusaikana projektinjohdon lisäksi myös rakennus- ja talotekniset valvontapalvelut. Projektia on suunniteltu ja luvitettu syksyn ja talven kuluessa, hankinnat tehtiin talven mittaan ja varsinaiseen toteutukseen päästiin lopputalvesta. Moniulotteisesta hankkeesta johtuen hankintapaketteja kertyi pitkälti toistakymmentä. Projekti valmistuu vaiheittain syksyn 2023 aikana.


Konalanterrasta ja sen kehityksestä voit lukea lisää täältä:

Comments


bottom of page