top of page
  • tominurmela

Värjäämön toimistot valmiina käyttöön

Silkkitehtaan Värjäämörakennuksen saneeraus on saatu päätökseen ja ensimmäiset vuokralaiset ovat muuttaneet uusiin tiloihin. Toimistotilojen rakentaminen toteutettiin pääosin samalla avoimen rakentamisen mallilla, kuin Konttori rakennuksen saneerauksessa aiemmin. Uusien tilojen pääkäyttäjinä ovat mm. Handelsbanken ja Rockwool Finland.


Kohteessa suoritettiin täydellinen peruskorjaus, joka sisälsi mm. massiiviset perustusten ja rungon vahvistustyöt sekä uudet korotetut vesikattorakenteet.
Vertikaaliset kulkuyhteydet toteutettiin uutena porrashuoneena ja hissinä, koska vanhassa teollisuusrakennuksessa ei ollut olemassa pystysuunnan kulkumahdollisuuksia.


Lopputuloksena käyttäjiä palvelee rakennus, jollaisten valmistus on lopetettu vuosikymmeniä sitten. Käyttöönotettu rakennus lämpenee ja jäähtyy geoenergialla, kuten muutkin Silkkitehtaan rakennukset.


Readcon toimi hankkeessa kiinteistökehitys-, rakennuttamis- ja valvontatehtävissä. Toteutus suoritettiin PJ-urakkana. Kohde on suojeltu asemakaavalla.
Comments


bottom of page